Lite om mig

Om mig

Vem är då jag?
Ja jag är lärare, men har också en frisörutbildning i bagaget och drev en egen salong i Sankt Olof från augusti -80 till den 20 augusti -83 samma år och två dagar innan min äldsta dotter föddes
.
1987 fick jag äntligen min lärarexamen och fram till 2004 jobbade jag också inom skolan. Hela tiden med musik och mediedrömmar i huvudet. 1996 spelade jag in en skiva med min väldigt sångglada skolklass. (En etta och 13 av mina "gamla" fyror.) Vi var 36 barn plus några föräldrar i en riktig studio och gjorde tre låtar varav en jag skrivit själv. Det gick jättebra och vi sålde bra. Jag tror att mina elever alltid kommer att minnas detta.
2003 fick jag chansen att studera och gick då en tvåårig TV-Media utbildning
och arbetade samtidigt med ett medieprojekt i Västra Hamnen i Malmö.
Jag jobbar gärna med radio tv eller film kanske som fotograf, scripta eller reporter. Men jag jobbar lika gärna i skolan. Det spelar egentligen ingen roll vad jag sysslar med, jag ger järnet vad det än är.
När jag 2005 blev erbjuden ett TV-reporterjobb på ett produktionsbolag för att få till ett magasinsprogram med skånska förtecken, kunde jag inte motstå frestelsen att pröva mina vingar. Mycket jobb, deltid och dåligt betalt men så otroligt kul och lärorikt. Att man sedan efter ett och ett halvt år ville satsa på en annan image (läs yngre) kunde jag inte ens ana.
När man kan jobbet och inte behöver vara hemma för sjuka barn längre, har en diger erfarenhet och gnistan kvar, då kasseras man på många ställen.Inte kul! Enda trösten är att de som anställer, själva blir äldre (om de få leva och ha hälsan!😉) och då får de själva känna på hur det är att straffas för det enda man inte kan påverka, nämligen tidens gång!

Hoppade in som helgreporter på tidningen Österlenmagasinet våren 2008.
Var under hela 2009 på tidningen Lev Livet i Simrishamn där jag skrev reportage fotograferade och sålde annonser.
För att överleva så blev det ett hopp in i skolans värld igen 2009 och där är jag fortfarande.
Skriva fota och sjunga gör jag nu också om jag skulle få tid över men jag har det mer som en hobby.

2000 2012 sände jag ideellt på Radio Active i Ystad, där jag hade ett program på lördagar 16.00-17.00 som hette Country Corner och ett på söndagar 9.00-12.00 "Du & Jag", lite lättsam underhållning en söndagförmiddag. Då och då hade jag då en gäst i studion. 2005 gjorde jag en film om radion med anledning av deras 10-årsjubileum som även var mitt examensarbete på Medieutbildingen.

Mitt största intresse är musik och jag sjunger mycket och gärna. Min sångarbana började jag som sju-åring i barnkören för Eric Willén i Tomelilla och därefter i dåvarande koralkören. Anders Glenmark sjöng i sopranstämman på den tiden! Och Karin hans syster var också med i kören.

Jag har sjungit så länge jag kan minnas även om allt med min egen sång legat lite på is de senaste åren. Ett av mina första framträdanden var när jag på Sparbanken i Tomelilla som treåring sjöng högt och underhöll alla på banken. Minns inte detta själv förstås.

På gymnasiet blev det Sankta Maria ungdomskör och kyrkokör för Sven-Eric Erlö. Det är bland det roligaste jag gjort i mitt liv. Det är magiskt att sjunga när Sven-Eric dirigerar. Det vet alla som sjungit för honom och det märkte man inte minst när vi efter mycket detektivarbete kunde återsamla ungdomskören och överraska vår körledare med att gå fram i mittgången och sjunga för honom hösten -08 på hans jubileumskoncert i Mariakyrkan i Ystad. Det kändes som om vi var tillbaka i tiden igen!
I kyrkokören medverkade vi även i tv-sändningen av påskhögtiderna i Sankta Maria kyrka i Ystad. Det innebar tidiga morgnar för rep med starka lampor och varma körkåpor. Spännande! Men först efteråt förstod jag varför ett par av tjejerna ville byta plats med mig i kören - Det innebar att dom, och inte jag, syntes i bild sedan, men det var väl kanske inte det som var viktigast heller.
Jag har varit med i flera orkestrar DeCapos från Sankt Olof, Steens som då var en modern dansorkester namnet till trots, Skåneligan från Perstorp där jag efterträdde inte helt okända Monia Sjöström och Decibel tillsammans med min sambo.
Medverkade i SVT:s Nygammalt -84 och Café Norrköping 1996 och sjöng många gånger i lokalradion Radio Kristianstad. På den tiden hände det att de spelade ens skivor på radion!
1991 spelade jag in en kassett "Nya vingar" som producerades av Eric Iversen (numera kapellmästare i Wizex). 1992 när jag sjöng i Skåneligan var vi på Teneriffa i 14 dagar och spelade till dans varje kväll, hur kul som helst!

2007 spelade jag in en låt tillsammans med min yngsta dotter. Ett tyskt original som jag skrev svensk text till. Lyssna gärna här: http://www.myspace.com/122191735 Där kan du även lyssna på min mellandotter och hur hon lät när hon sjöng min egen låt "If I only knew" då som 15-åring If I only knew var med i Lettlands nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2008. Där kom vi tvåa i semi och femma i finalen. Vi var på plats i Ventspils och hejade på Sabine Berezina som då sjöng min låt. Verkligen en upplevelse!
I år återvände vi nu i April till Lettland, men den här gången var det min dotter Gina 22, som tävlade i en internationell festival som vi fått inbjudan till. Dessutom fick jag ett hedersuppdrag att sitta i juryn och bedöma 27st  7-9-åringar. Oj vad duktiga de var! Och senare på kvällen 22 ungdomar i ålder 15-18 år, samma här, många var otroligt proffsiga. Gina gjorde också ett fantastiskt uppträdande, fast hon fick vänta ända till halv elva på kvällen och var ganska trött. Jag är mäkta stolt över hennes insats!

Ett par av höjdpunkterna för mig själv inom musiken var annars, när jag sjöng duetten Storms never lasts, med Hasse Andersson på en countrygala på Christinehov strax efter mitt eget program på 45 minuter, men också när jag vann en tävling på Mässhallarna i Malmö och fick ha Christer Sjögren Lotta Engberg och Sten Nilsson som kör inför ca 6000 personer!Jag sjöng Sån't är livet det var helt otroligt vilket lyft! Har aldrig någonsin haft en så bra bakgrundskör. Synd att ingen kom på idén att filma denna händelse på två minuter och 50 sekunder.
Jag fick nöja mig med helt mittuppslag i Kvällsposten inte dåligt det heller!
Nu har det blivit en cd:n Make me smile och nu är planen att få komma ut och spela på diverse evenemang.
Den här hemsidan ska handla om både min och min familjs musikutövande.


Välkommen hit!


Jag sjunger Sån't e livet på mässhallarna i Malmö med Lotta Engberg, Christer Sjögren och Sten Nilsson som kör. Det var ett tag sen men känns som i går.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.04 | 20:34

...
09.04 | 15:40

Ska bli kul o följa Dig

...
05.02 | 23:50

Tack för skivan Ann-Charlotte!
Den är trevlig, stämningsfull och välgjord. Inom kort kommer den att spelas på Countrykanalen Sweden. countrykanalen.se
/Per :-

...
08.11 | 21:37

Vad roligt att du tycker det!
Jo vi är mäkta stolta över henne.
AC

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS