Make me smile

Om låtarna på skivan MAKE ME SMILE

1.The flower

En härlig melodiös låt som jag verkligen tycker om att sjunga. Det är Jan-Eric Karlzon som komponerat den. Han skrev även Du finns här i mina tankar på min kassett som kom 1991. Janne är en låtskrivare som jag  garanterat kommer att samarbeta mera med framöver om det blir fler skivor

2. Grandpa tell me bout the good old days

Jag har alltid varit väldigt nostalgiskt och tycker om att knyta an och tänka på hur det var förr. Saknar mycket av gamla traditioner men framförallt saker och mänskor som fanns en gång. Ordning och reda, artighet och respekt för varandra och våra saker vart har det tagit vägen? Men var det så bra som man minns? Det handlar den här låten om, även om jag själv aldrig kunde fråga min morfar om det eftersom jag aldrig fick träffa honom.

3. My time

En  nyskriven låt av Jörgen Andersson och Lennart Dahlberg där jag sjunger duett med Lasse Sigfridsson. Är oerhört glad för att Lasse ville sjunga tillsammans med mig, jag gillar hans fina röst och jag hoppas att ni ska tycka om låten.

4. If I only knew

En egen låt, som tävlade i Lettlands nationella uttagning till Eurovision 2008, då med Sabine Berezina som artist. Låten kom fyra i finalen och var faktiskt juryns favorit. Här har jag gjort den i en version som det var tänkt från början, nämligen sakta countryvals.

5. Adios mi Corazon

Juice Newton var en av de artister jag lyssnade mycket på i början av 80-talet - som för övrigt var några av de bästa åren i mitt liv på många sätt - men som jag inte haft möjlighet att spela in några låtar av förrän nu. Adios mi Corazon är en lite gungig låt från -82 skriven av Otha young, där jag fastnade för melodin. Texten handlar om hur det känns att bli lämnad ensam, vilket vi väl alla blivit någon gång, dock inte i Mexico som det handlar om här.

6. Shine on

Johnny Logan en av mina absoluta favoriter har skrivit detta spår. Den här låten bestämde jag mig för, när jag hört Johnny i Köpenhamn sjunga, den då helt nyskrivna, låten. Kanske inte direkt country men jag tycker ändå att den passar in. Vi har skalat av arrangemanget och det är mest gitarrer som komp. Lyssna i slutet för där kommer en Hammondorgel in, rätt fräsigt om du frågar mig. Johnny (Sean) har även blivit förärad ett ex av låten.

7. If you love me och 8. Stand by your man

är två standardlåtar som följt mig genom alla år på scenen och som jag ville ha med.

9. Try to see the lighter side

av Anders Glenmark och Tomas Minor var tänkt som tävlingslåt för mig i en talangtävling i Ystad för många år sedan, men byttes ut i sista stund. Bandet klarade inte att spela efter noterna! Jag gillar den låten för den är så positiv och glad, så nu kom den i stället med på plattan. Anders Glenmark och jag har sjungit tillsammans i kör som barn. Då sjöng han sopranstämman!    

 10. One of those things

När jag letade material till min skiva, lyssnade jag på otaliga låtar och valde och vrakade. Flera föll bort på vägen, men den här fick bli kvar. Tycker om när melodin växer och det blir en mäktig refräng. Dessutom kunde jag leva mig in i texten. Det handlar om saker som hänt för ganska länge sedan som man inte kan göra så mycket åt. Eller? Men sjunga om dem kan man. 

11. By my side

Snacka om att fastna för en låt! I mitt sökande efter duetter så hittade jag den här. Jag tycker den är väldigt fin och med  Nick Borgen som duettpartner, tja vad kan jag önska mer?

12. Make me smile

skrev jag som ett bidrag till tävlingen Svensktoppen Nästa 2013. Den gick inte vidare men jag tycker det är en bra låt som det gungar skönt om. Vi har lagt på lite steelguitar och gitarrer. Jörgen Andersson har arrangerat.

 

Musiker:

Bas: Kenneth Svenning
Trummor: Lars Lundberg
Gitarr: Pelle Jernryd, Jörgen Andersson
Mandolin, klaviatur: Jörgen Andersson
Piano: Peter Nordström
Steel: Benny Pedersen, Olle Westerlund
Fiol: Filip Runesson
Kör: Jörgen Andersson, Ann-Charlott Gensler
Nick Borgen  sjunger duett med mig i ”By My Side” och Lasse Sigfridsson i ”My Time”
Inspelad  Emmy Studio Kristianstad
Foto: Thorsten Persson

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.04 | 20:34

...
09.04 | 15:40

Ska bli kul o följa Dig

...
05.02 | 23:50

Tack för skivan Ann-Charlotte!
Den är trevlig, stämningsfull och välgjord. Inom kort kommer den att spelas på Countrykanalen Sweden. countrykanalen.se
/Per :-

...
08.11 | 21:37

Vad roligt att du tycker det!
Jo vi är mäkta stolta över henne.
AC

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS